Ultra Sandvika topp fem i världen

En matbutik väster om Oslo, Ultra Sandvika, har utsetts till topp fem i världen av det välrenommerade företaget Retail Analysis IGD i London.

Butikernas motsvarighet till Michelin-guiden

Det var i mars tidigare i år som Ultra Sandvika fick besök av bedömarna och nu har omdömet om att butiken tillhör en av de bästa i världen kommit – som är matbutikernas motsvarighet till tre Michelin-stjärnor. I omdömen står att Ultra-butiken i Sandvika – som tillhör den större Norgesgruppen – tydligt fokuserar på hög matkvalitet och har enormt hög kompetens bland personalen.

Lyfter fram medarbetarna

Ultras kedjedirektör Glenn Steiner uttrycker sin glädje över utmärkelsen till affärstidningen Dagligvarehandelen och väljer att poängtera att medarbetarna på företaget är dess största tillgång. På listan över de bästa butikerna återfanns i övrigt Wolli Creek i Sydney, Australien och 7-Eleven Matraman i Jakarta, Indonesien samt Safeway i Pleasanton och Wahlgreens i San Francisco,  båda belägna i USA.

Framgångsfaktor för butiksälj

En viktig faktor är att ha en snabb och pålitlig infrastruktur på plats för, vilket konstateras, av experter på området. Exempelvis snabba och enkla betalsätt och i övrigt goda infrastrukturer kring säljet för att minska friktionen som mycket som möjligt. Ett kassasystem som är intuitivt och därmed enkelt att använda även för mer oerfaren personal verkar också vara en nyckelfaktor när man har undersökt framgångsrika butikskoncept. Läs mer på www.cash-it.se om detta.