Sweco – Växer ytterligare med förvärvet av PICAB Production AB

Den svenska teknikkonsulten PICAB Production AB har blivit upphandlad och ska integreras i Sweco. De är ett mät- och energiteknikföretag som omfattar 64 anställda, och ska ytterligare stärka Sweco’s position i norden.

Det här blir det andra förvärvet för Sweco i sommar. I slutet på juli meddelade bolaget att upphandlandet av Vectura till slut blivit färdigställd. Vectura är nordens levande leverantör av konsultföretag inom transportinfrastruktur, och har en stark position inom den svenska järnvägssektorn. Företaget har verksamhet på ett 40-tal orter i Sverige, Norge och Danmark och leds från och med 7:e Augusti av VD Anna Ernestam. Förvärvet gjorde redan då Sweco till nordens största teknikkonsultföretag inom infrastruktursegmentet med 9000 anställda och en omsättning på cirka 8 800 MSEK.

Nu har de stärkts ytterligare med PICAB Production AB. Ett mät- och energitekniksföretag som varit verksamma sedan 1993 och omfattar 64 anställda spridda över på fyra kontor på olika orter i Sverige.

– Genom förvärvet av PICAB utvecklar vi vår verksamhet i norra Sverige och kan erbjuda ett mer komplett tjänsteutbud, säger Johan Dozzi, vd Sweco Infrastructure.

Dessa förvärv visar på en lovande framtid för företaget. Utöver Sweco’s verksamhet i norden har de också blivit identifierade som en av de viktigaste delarna av framgången för svensk byggverksamhet, både nationellt och internationellt. Detta enligt den återkommande marknadsrapporten Branschkommunikén, som är de Svenska Teknik & Designföretagens regelbundna redovisning av akitekt- och konsultföretag inom bygg- och anläggningsverksamhet.

Sweco fortsätter att växa obehindrat och vi får helt enkelt önska dem lycka till i deras arbete, som gjort ett stadigt avtryck för sverige inom byggbranschen.

Fler företagsnyheter

Den 1 januari i år tillträdde Katarina Malaga som ny VD på Cement och betong institutet. Hon tar över rollen efter Johan Silfwerbrand som haft sin position sedan 2002. I sin tidigare tjänst var Malaga sektionschef för Renovering på CBI.