Smartphones – pålitliga verktyg med rätt skydd

Samsung presenterade alldeles nyss två nya mobiltelefoner; Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. Båda vilka kommer finnas till försäljning i mitten av april. Som man kan vänta sig så är de nya modellerna ännu mer kraftfulla och fyllda med ännu fler funktioner än tidigare.

Efter att ha läst en del av specifikationerna på Ursholmen Finans så kan man tänka sig att dessa nya mobiltelefoner snabbt kommer börja användas på arbetsplatser världen över. Och på grund av just hur mångsidiga dessa maskiner är så kan de vara fantastiska verktyg på alla olika typer av arbetsplatser. Förutom snabb och enkel kommunikation via telefonsamtal, mail, sms, chattprogram och sociala nätverk så får man också tillgång till viktiga kartor, betalningsfunktioner, QR-läsare och mycket annat.

Flera industrier utvecklar också egna appar och program för att skapa smidiga lösningar på arbetsrelaterade problem. Appar som till exempel kan hjälpa lagerarbetare spåra och hålla ordning på gods; som ger digitala annonsörer direkt tillgång till och kontroll över sina skyltar; eller som låter byggindustrin skapa tredimensionella ritningar av byggnader, som sedan kan delas till alla arbetare via molntjänst.

Ett problem med smartphones är dock att de är ganska ömtåligt konstruerade – trots den höga prislappen. Mobiltillverkarna tävlar med varandra om vem som kan bygga den lättaste och tunnaste modellen. Det åstadkommer man oftast genom att använda otillräckliga material, som inte erbjuder särskilt mycket skydd för komponenterna därinne. I höstas kunde vi till exempel se hur den nya iPhone 6 var så ömtålig att den böjde sig mot benet om man hade den i fickan. Här kan du läs mer om böjda iPhones och #bendgate som fenomenet kallades för i sociala medier.

http://www.svd.se/naringsliv/iphone-6-plus-bojs-i-fickan_3947610.svd

Och vi har ju alla sett alldeles för många krossade mobilskärmar som kan orsakas av så lite som ett fall från en och en halv meter. På grund av detta är mobiltelefoner inte särskilt väl anpassade till tuffare arbetsplatser, där det är hög risk att de utsätts för stötar, repor, fukt, damm eller annat slitage.

Nej, viktiga arbetsbetyg måste skyddas ordentligt. De måste vara utrustade för att passa i den miljö där de kommer användas. Lyckligtvis finns det en stor marknad av mobiltillbehör som kan göra telefonen mer slitstark och stryktålig. Vikten av den här anpassningen kan man särskilt se på att Samsung Galaxy S6 och S6 Edge, redan innan de lanserats, har fått ett sortiment tåliga mobilskal som ger en stadigare och mer pålitlig produkt. Och när man läser specifikationerna på dessa skal förstår man snabbt att mobilskydd idag är en hel vetenskap, där de konstrueras särskilt för att ge skydd utan att förhindra användandet av viktiga funktioner. TheMobilestore.se har flera tåliga skal till Galaxy S6 Edge, som är både slitstarka och användarvänliga. Du hittar dem här:

http://www.themobilestore.se/mobiltillbehor/samsung/galaxy-s6-edge/skal/

Helt enkelt, ta ansvar för din utrustning med ett tåligt mobilskal, och du får ett ovärderligt arbetsverktyg som klarar av de flesta situationer och förhållanden.