Marknadsföring genom gör-det-själv-videos på YouTube

De senaste åren har företag världen över börjat använda sig av videotjänster för att marknadsföra sig själva. Genom att bjuda på något intressant, roligt eller användbart får företagen möjlighet att skapa intresse för sina tjänster och ge en positiv bild av sig själva. Ett företag som upptäckt fördelarna med videomarknadsföring är svenska Stenbolaget.

Skapar relation mellan kunder och företaget

Att titta på ett filmklipp är enkelt, bekvämt och går snabbt. Det sätter kundernas nytta och behov i centrum. Många företag använder videomarknadsföring som ett trevligt och smidigt sätt att nå ut till kunderna, samtidigt som det skapar förutsättningar för en god relation. Genom att erbjuda kunderna en hjälpande hand ökar också sannolikheten att kunderna ska känna sig positivt inställda till företaget och på sikt vända sig till dem även i andra ärenden.

En andra hemsida

För Stenbolaget är kunskap en viktig drivkraft. Genom att sprida och dela med sig av kunskap kan långsiktiga förtroenden skapas mellan kollegor och kunder. Det är en av anledningarna till att företaget skapat en YouTube-kanal, där de bjuder på många användbara gör-det-själv-videor. Korta filmer med projekttips och pedagogiska beskrivningar varvas med intervjuer och annan användbar information. Filmerna handlar bland annat om markarbete, dekorsten, kantsten, belysning och andra handfasta tips som hjälper dig att utnyttja tomtens förutsättningar på ett bättre sätt.  Tanken är kunderna ska kunna titta på klippen både innan och under tiden som de arbetar med sina egna projekt.

Skapa din egen kanal

YouTube, som ägs av Google, har fler än en miljard unika användare varje månad. När du skapar du en egen kanal får du en offentlig profil som gör att du publicera klipp, kommentera andras klipp och spara videoklipp i spellistor. Läs och se mer om hur du gör på följande länkar: 

https://www.youtube.com/user/youtubehelp?sub_confirmation=1

http://www.trulytherese.se/sa-skapar-du-en-youtube-kanal-for-ditt-foretag/