Göran Bredinger-stipendiumet 2015 går till studentvikarieprogram

I ett försök att möta lärar- och vikariebristen inom skolan har Kristoffer Persson arbetat fram Studentvikarie Sverige. Det är ett program som ska locka studenter till att jobba extra inom skolan, och genom detta skapa intresse för läraryrket hos unga. För sitt arbete med det här programmet har han nu belönats med Göran Bredinger-stipendium.

Kristoffer Persson påbörjade Studentvikarie Sverige tillsammans med kollegan Gustav Bild i början av 2015. Detta har genomförts parallellt med att de avslutat tre års studier i Industriell ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Som nyutexaminerade studenter planerar det nu att satsa helt på sin idé för att ta den till nästa steg.

– Många studenter brinner för sina ämnen och är ofta väldigt pedagogiska. Vi tyckte det var synd att denna kunskap inte kom samhället till del under studietiden, säger Kristoffer Persson, och förklarar att målet med programmet är att deras studenter ska vara det bästa alternativet till en behörig lärare.

Stipendiet omfattar 50 000 kronor, och delas ut årligen till entreprenörer som tar sig an ett samhällsproblem med en nyskapande och hållbar lösning. Juryns motivation till årets stipendie lyder:

"Årets Göran Bredinger-stipendiat möter behovet av att snabbt och enkelt hitta vikarier till landets gymnasieskolor, samtidigt som man ger högskolestudenter ett värdefullt extrajobb och möjlighet att dela med sig av sin kunskap och sitt engagemang för sina ämnen till eleverna."

För att läsa om fler spännande stipendier, kolla in förra årets mottagare av Familjen Knut och Ragnvi Jacobssons entreprenörsstipendium.