Årets företagare i Uppsala och Word Trade Center i Malmö hittar ny partner

Organisationen Företagarna har på sin årliga företagargala utsett Årets Företagare i Uppsala. Prisutdelningen ägde rum på Uppsala Slott, och arrangerades i samarbete med Ahlford advokatbyrå, Grant Thornton, Uppsala kommun, Nordea och Uppsalatidningen.

 Vinnaren för 2013 blev Annica Högström på Himla AB, med motiveringen:

Kvalitetstänkande, långsiktighet, internationella engagemang och starkt varumärkesbyggande kännetecknar företaget. Genuint entreprenörskap från ”ax till limpa” och ständiga anpassningar till marknadens förändringar och ständigt sökande efter nya marknadsmöjligheter. En företagare som vänder på alla stenar och som bidrar till att många sover gott om nätterna.

Annica Högström är VD och Creative Director på Himla AB, som är ett inredningsföretag med rötterna i Uppsala.

– Jag är otroligt glad över att vinna priset. Jag har haft detta som ett långsiktigt mål och detta ger både mig och personalen en bättre förankring i Uppsala. Jag vill att personalen ska känna sig trygga och stolta med att vi är ett Uppsalaföretag, säger Annica Högström i ett pressmeddelande. Annica Högström, Himla - Årets Företagare 2013 i Uppsala

Himla AB verkar vara ett inredningsföretag att räkna med, som verkligen sätter Uppsalas företagsamhet på Sveriges karta. Deras huvudfokus är inriktat på tidlösa textilier, som enkelt ska kunna matchas och användas i alla sammanhang. Efter höstens vinst har de dessutom annonserat ett spännande samarbete med Ylva Lilfefors.

World Trade Center i Malmö kommer kunna att erbjuda pålitliga transporter i Malmö med omnejd efter att sammarbetet med Idrottsbudet i Malmö har gått i lås. Samarbetet öppnar för nya affärsmöjligheter och pålitligare budservice i Malmö. Båda företagen strävar efter en smidigare upplevele för gäster och kunder.

För att läsa mer om det nyligen annonserade samarbetet kan du läsa på Himlas hemsida här: Himla i designsamarbete med Ylva Liljefors (2014-05-13)

Och för att se mer av pristagarna ur poolen av Uppsalas fantastiska företagare kan du hitta dem här: Årets företagare Uppsala